Απολέπιση Προσώπου – Συμβουλές για ένα Υγιές και Λαμπερό Δέρμα

Η απολέπιση αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ρουτίνας ομορφιάς. Είναι η διαδικασία που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα σου και την καθαρίζει σε βάθος. Μετά από κάθε απολέπιση του προσώπου σου, θα νιώσεις φρεσκάδα και ανανέωση, ενώ το δέρμα σου θα αποκτήσει λάμψη και νεανικότητα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες παγίδες στην απολέπιση, τις οποίες θα πρέπει να προσέξεις. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθεις όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρεις για μια υγιή επιδερμίδα.

#1 Πες όχι στην Καθημερινή Απολέπιση Προσώπου

Παρόλο που η απολέπιση είναι ευεργετική για την επιδερμίδα, δεν πρέπει να την κάνεις καθημερινά. Ενδεχομένως να σκέφτεσαι πως με την καθημερινή απολέπιση καθαρίζεις την επιδερμίδα σου και την κάνεις πιο απαλή. Στην πραγματικότητα όμως, διαταράσσεις τη φυσική της ισορροπία, με αποτέλεσμα να προκαλείς ερεθισμούς και κοκκινίλες. Η ιδανική συχνότητα για να κάνεις απολέπιση με τα προϊόντα Clean & Active της Klapp είναι 2-3 φορές την εβδομάδα. Αν το δέρμα σου είναι ξηρό και ευαίσθητο, δοκιμασε το Enzyme Peeling εφαρμόζοντας το μια φορά την εβδομάδα. Η Klapp στην γκάμα της έχει και δύο λοσιόν για καθημερινη χρήση το Exfoliator Lotion Dry Skin και το Exfoliator Lotion Oily Skin που μπορείς να εντάξεις στην βραδινή ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σου.

#2 Χρησιμοποίησε Κυκλικές Κινήσεις

απολέπιση προσώπουΤο προϊόντα που χρησιμοποιείς για την απολέπιση έχουν κάποιους κόκκους που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου. Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να ασκείς πολύ πίεση, καθώς και να κάνεις κινήσεις πάνω-κάτω. Ο ιδανικός τρόπος για να κάνεις απολέπιση είναι χρησιμοποιείς μικρές κυκλικές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεις τους ερεθισμούς και καλύπτεις κάθε σημείο του προσώπου σου.

#3 Προτίμησε το Δροσερό Νερό

Για τη σωστή απολέπιση με το Micro Peeling της Klapp πρέπει να βρέξεις το πρόσωπό σου πριν ξεκινήσεις. Ακόμα, μετά την εφαρμογή του προϊόντος, πρέπει πάλι να το ξεπλύνεις με άφθονο νερό. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι σημαντικό να προτιμήσεις το χλιαρό νερό, κι όχι το ζεστό. Αυτό συμβαίνει γιατί το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα και μπορεί να οδηγήσει σε πιο έντονο ερεθισμό.

#4 Δώσε Έμφαση σε Όλα τα Σημεία του Προσώπου

Κάποια σημεία στο πρόσωπό σου έχουν εύκολη πρόσβαση, όπως είναι τα μάγουλα, το μέτωπο, και το πηγούνι. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα σημεία που μένουν παραμελημένα. Για παράδειγμα, πολύ συχνά δεν κάνεις απολέπιση στα πλαϊνά σημεία της μύτης και στην περιοχή κάτω από το πηγούνι.

Για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου, πρέπει να δώσεις σημασία σε κάθε περιοχή του προσώπου σου.

#5 Προμηθεύσου ένα Προϊόν Προσώπου και Σώματος

Η επιδερμίδα στο πρόσωπο και στο σώμα σου έχει διαφορετικές απαιτήσεις, κι έτσι, θα πρέπει να βρεις διαφορετικά προϊόντα που τις καλύπτουν. Για παράδειγμα, το Exfoliator Lotion Dry Skin της Klapp είναι ευεργετικό για την απολέπιση του προσώπου σου, μιας και βοηθάει στη μείωση της παραγωγής σμήγματος.

#6 Ενυδάτωσε την Επιδερμίδα σου Αμέσως

Τέλος, η απολέπισή σου θα πρέπει να ολοκληρώνεται με την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Μετά από αυτή τη διαδικασία, το δέρμα σου είναι ευάλωτο και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Η ενυδατική κρέμα δημιουργεί μια ασπίδα που σφραγίζει την υγρασία και του δίνει μια λαμπερή και υγιή όψη.

Διαλεξε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα προσώπου, σύμφωνα με την δική σου επιδερμίδα, μέσα από την μεγάλη γκάμα της KLAPP Comsetics που θα βρεις ΕΔΩ.

Με τις παραπάνω συμβουλές, θα κάνεις σωστή απολέπιση του προσώπου σου και θα αποκτήσεις μια νεανική επιδερμίδα.

 

BC LOGO 2 e1669720529147

Επίσημος Αντιπρόσωπος Klapp Skincare Science για την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *